مدل ذهنی مدیران ورزش ایران

مدل ذهنی مدیران ورزش ایران
هدفم ما از نوشتن این مقاله آشنایی با مفهوم مدل ذهنی و رویکرد مدل ذهنی مدیران ورزش ایران در برابر نظام تربیت بدنی کشور می باشد.
مدل ذهنی عمری حدود نه دهه دارد و اساس آن در علوم روانشاسی شکل گرفته است.واژه ای که معنایی به ژرفای اقیانوس ها دارد.
و هر قدر دراین مسیر پیش میریم به اصرار آن پی می بریم.در حقیقت تا زمانی که شما با مفهوم مدل خود ذهنی آشنا نشده باشد، گویا تا به امروز مسیر به بیراه رفته اید. با تحلیل،شناخت و توسعه این حوزه به شما تضمین می دهیم که در مسیر تحقق اهداف بلند مدت شخصی و حرفه ای فاصله ای معنادار با رقبا خواهید داشت.
بررسی مدل ذهنی مدیران ورزش ایران بحثی است که در هیج جا از صنعت ورزش از آن سخنی در میان نیست و همین امر سبب این شده که عدم تحقق برنامه های تربیت بدنی در حوزه های چهار گانه (ورزش تربیتی،همگانی،قهرمانی و حرفه ای) همچون چیستانی حل نشده باقی بماند.
به بیان ساده پدیده ارزشمند را این گونه مطرح می کنیم که فرض بفرمایید آقای تاجری در انتخابات فدراسیون شطرنج با کسب حداکثر آرا بعنوان رئیس جدید این فدراسیون انتخاب و منصوب شدند.ایشان اتفاقا یک فرد خبره نظامی هستند و در حوزه خود تجربیات بسیار ارزنده ای دارند. فارغ از هر قضاوت و پیش داوری لازم به ذکر است که این مثال حقیقی نبود و صرفا برای درک بهتر موضوع و بعنوان الگو در این مقاله مطرح شده است.
حال این سوال برای ما مطرح می شود.
اگر ایشان با مدل ذهنی آموخته درنظام قصد تغییر و توسعه در فدراسیون شطرنج را داشته باشند چگونه اقدام می کنند؟
بنظر شما وانکش ایشان در مواجه با مقاومت ها ایجاد شده در مقابل تغییرات چگونه خواهد بود؟
آیا آقای تاجری در مذاکرات و جلسات ملی و بین المللی این فدراسیون موفق عمل می کنند؟
در راستای تدوین و اجرای برنامه استراتژیک سازمان های ورزشی آقای تاجری چگونه عمل میکنند؟
تصمیم ها و انتخاب های آقای تاجری تا چه اندازه با برنامه های بالادستی هم مسیر است؟
به راستی آقای تاجری مسئولیت بسیار خطیری را پذیرفته اند.نظر شما چیست؟
فهرست محتوا
مقدمه
مدل ذهنی وتعریف های مختصر
آنچه که مدل ذهنی نیست
چرا باید مدل ذهنی خود را شناخت وتوسعه داد
مدل ذهنی مدیران ورزش ایران
چه باید کرد
مدل ذهنی وتعریف های مختصر
برای مدل ذهنی تعریف های بسیار بیان شده که به چند مورد از آنها می پردازم.
- دیدگاه و تفکر شما در خصوص موضوعات پیرامون
- عینکی که با آن دنیا را می بینید
- چرخش فکری شما در تمام تحلیل ها از یک موضوع
- یک نقشه ای که در طول زمان در ذهن شما شکل گرفته است
- آن چیزی در زمان برنامه ریزی،تصمیم گیری و انتخاب بیشترین تسلت را بر عملکرد شما دارد.
آنچه که مدل ذهنی نیست
امروزه با گسترش اهمیت مباحث روانشاسی در مدیرت و رهبری سازمان های موضوع مدل ذهنی هم بعنوان یک شاخه پر اهمیت جایگاه شایسته ای دارد.
به طوری که این مبحث کلید به یک گفتمان تخصصی در سازمان ها مبدل شده است. باید اشاره نمود که ضمن استقبال از این موضوع اما باید به آسیب های آن نیز اشاره نمود.
زمانی که یک پدیده ای در عموم مطرح می گردد اگر نظارت حرفه ای بر روی آن نداشته باشیم موجب فروکاهاندن مفهوم واقعی به واژه ها و تعریف های نادرست می شود.
بنابراین برای جلوی از این امر در زیر آنچه گفته می شود تببین این موضوع است.
مدل ذهنی،همان تیپ شخصیتی نیست(MBTI)
مدل ذهنی با کهن الگوهای فرق درد(Archetype)
مدل ذهنی با سفر قهرمان درون نیست تفاوت دارد
خلاصه برای شناخت بهتر این تست های که به مبحث ما مرتبط می کنند پیشنهاد میکنم حتمن به آدرس زیر مراجعه کنید.
و این تضمین را به شما می دهم که در مقاله ای ایرانسیا درخصوص تست های بسیار مهم بالا مقاله ای را برایتان اماده نمایم.
سایت خود شناس یکی از سایت های معتبر برای این گونه تست های می باشد.
خود شناسی
سایت تست و تایپ هم یکی از قدرتمند ترین ساتی این حوزه در ایران است.
تست وتایپ
هر چند از سازمان های ورزشی و نحوه کاربرد این حوزه از روانشاسی اطلاعات دقیق دست نداریم و تحقیقات قابل اتکاء ای برای یافت نشده است.
ولی آکادمی صنعت ورزش ایران پروژهای را تحت عنوان بررسی را در دستور کار دپارتمان پژوهش خود دارد.
چرا باید مدل ذهنی خود را شناخت و توسعه داد
به تعبیر آلبر کامو زندگی ما حاصل جمع تمامی انتخاب هایی است که در طول عمر حرفه ای و شخصی داریم می باشد.(زندگی یعنی انتخاب).
و ما همواره در حال انتخاب هستم و این تصمیم هایی که اتخاذ می کنم بر اساس مدل ذهنی ماست که در طول این فرآیندها شکل گرفته است.
اکنون با تکیه بر این توضیحات مسیری برای محقق شدن درخشان اهداف برای ما روشن شده است که موجب توسعه و درخشش در زندگی حرفه ای و شخصی خواهیم بود.
از همه مهمتر در راهبری استراتژیک سازمان نیز بطور شگفت انگیزی شاهد موفقیت خواهیم بود.
مدل ذهنی مدیران ورزش ایران
و اما اصل مطلب، تقریبا در ده سال اخیر ما در صنعت ورزش در کلیه ابعاد شاهد بسیاری از برنامه های توسعه ای بودیم که این امر حاصل تلاش دانشجویان ،دانش آموختگان و اساتید تربیت بدنی می باشد. اما به گواه همین جامعه حجم بسیاری از برنامه ها در ابتدا با استقبال مناسبی از سوی سازمان های ورزشی و بخش خصوصی روبرو نیستند.
و در شرایطی که این برنامه ها مورد پذیرش قرار می گیرد(منظور از برنامه ها:تحقیقات، ایده ها،پیشنهاد ها و ….می باشد.) در حد ظرفیت و کفایت برای این موارد انرژی صرف نمی شود.
به راستی علت چیست و کدام است؟
در بررسی های به عمل آماده برای عدم موفقیت بسیار از مدیران و مسئولین ورزش ایران دلایل بی شماری همانند:ثبات مدیریت،ناکارآمدی افراد منتصب در سازمان های ورزشی،داشتن سابقه سیاسی یا نظامی مدیران در ورزش،محدویت های قانونی،موازی کاری متولی امر ورزش در ایران و البته بسیاری دلایل دیگر.
اما پرسشی که ذهن مرا مشغول خود ساخته این است، اگر ما تمام شرایط را برای محقق شدن و موفقیت سازمان های ورزشی محیا کنیم چه تضمینی برای درخشش مدیریت ورزش ایران خواهیم داشت.
به طوری که حداکثر لایه ها و اقشار جامعه از این تحولات و توسعه ها بهره مند باشند. بنابراین ما در آکادمی صنعت ورزش ایران براین باور هستیم که تا زمانی که ما نخواهیم و یا نتوانیم بسیار از چالس ها و قالب های حاکم در فرهنگ و اقتصاد ورزش و دیدگاه کلیه متولیان را به طور درست حل و فصل مرتفع کنیم همواره به مسیر و مقصد گذشته خواهیم رسید.
و گواه مطالب بنده نحوه ی مدیریت ورزش ورزش همگانی ، لیگ های حرفه ای ،مدیریت فدراسیون های ورزشی و…. می باشد.
چه باید کرد
بنابراین برای آغاز این مسیر مهیج و به تعبیری درد آور باید بخش مهمی از شرایطی را در که امروز در آن قرار داریم را بپذیریم، چرا که نخستین گام برای درخشش در هر امری پذیریش آن است.
آکادمی صنعت ورزش بعد از مطالعات گسترده و آزمون خطا، دوره آموزش مدل ذهنی مدیران ورزش ایران را طراحی کرده ایم که برای هر موفقیت هر کنشگری در ورزش تاثیر فوق العاده ای دارد.
این دوره در دو جلسه ای چهار ساعته (مجموعه ۸ ساعت+بیست دقیقه) طراحی شده است.برای مشاهده ی سر فصل های و ثبت نام در دوره بر روی لینکی که زیر این خط می باشد کلیک کنید.
آموزش مدل ذهنی برای موفقیت مدیران ورزش
در پایان پیش بینی شما برای حضور آقای تاجری در فدراسیون شطرنج و موفقیت ایشان و شطرنج ایران چیست؟لطفا نظرتان را در کامنت های بنویشید…
نویسنده این مقاله:
مسعود نجفی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.